Curățare încălțăminte sport, Ghid curățare încălțăminte

Ghid complet pentru curățarea Încălțămintei Sport

Îți garantez că poți curăța încălțămintea preferată ca un profesionist din confortul casei tale. În acest ghid vei învăța pas cu pas cum să îți cureți încălțămintea sport.

ATENȚIE! Acest ghid NU se aplică dacă încălțămintea are zone din piele întoarsă sau năbuc. NU folosi acest ghid pentru a curăța altceva decât adidașii, sneakerii etc.

Să începem. Pentru a curăța încălțămintea, ai nevoie de:

Perie tare pentru talpă exterioară (opțional), perie medie pentru talpa intermediară și upper, soluție de curățat încălțămintea, prosop microfibră, șanuri, sac pentru încălțăminte, detergent pentru încălțăminte la mașina de spălat (opțional), ziare și soluție deodorizare pentru încălțăminte (opțional). Produsele necesare le poți cumpăra de aici.

În această poză este descrisă ”anatomia” unui pantof sport ca să-ți fie mai ușor să aplici ghidul.

Anatomie pantof 1
 1. Aplică soluția ”Sneaker” într-o zonă mai puțin vizibilă de pe upper și așteaptă 10 secunde. Cu peria medie aplică mișcări circulare ușoare unde ai utilizat soluția ”Sneaker”. Dacă iese culoarea din material, oprește-te! Reia acest pas dacă ai mai multe materiale și/sau mai multe culori. Dacă nu, continuă cu pașii următori.
 2. Scoate șireturile
 3. Scoate branțurile/tălpicii
 4. Introdu șanurile în interior încălțămintei
 5. Aplică soluția ”Sneaker” pe talpa exterioară. Cu mișcări circulare verticale sau circulare în funcție de canalurile tălpii, curăță talpa folosind peria tare.
 6. Aplică soluția ”Sneaker” pe talpa intermediară. Cu mișcări lungi, curăță talpa folosind peria medie.
 7. Aplică soluția ”Sneaker” pe upper și așteaptă 10 secunde. Curăță cu peria medie folosind mișcări circulare mișcări circulare ușoare.
 8. Aplică soluția ”Sneaker” pe branțuri și așteaptă 10 secunde. Curăță cu peria medie folosind mișcări circulare mișcări circulare ușoare.
 9. Clătește încălțămintea cu apă rece și șterge-o cu prosopul din microfibră. Dacă petele de murdărie (praf, pământ) n-au ieșit, mai aplică soluție în zona respectivă și curăță cu peria.
 10. Pune încălțămintea împreună cu șireturile și branțurile în sacul pentru încălțăminte. Pune sacul în mașina de spălat. Pune detergent pentru încălțămintea ”Laundry” în cuvă ca orice detergent lichid. ATENȚIE! NU spăla la mașină încălțămintea din piele, piele întoarsă sau năbuc.
 11. Setează programul mașinii de spălat pe:
  20 grade celsius (maxim 30)
  400 rotații/minut (maxim 500)
  program de 30 de minute (maxim o oră)

Maximele setării 20/400/30 se folosesc doar dacă mașina de spălat nu suportă atât de puțin. Adică, dacă mașina nu duce, poți spăla și la 30/500/60, dar cel mai bine este 20/400/30. Pornește mașina de spălat.

 1. Când ciclul de spălare este gata, scoate încălțămintea. Introdu ziare în interior și pune-o la uscat în aer liber timp de 72 de ore. Schimbă ziarele la fiecare 24 de ore.
 2. Verifică manual dacă s-a uscat încălțămintea. Dacă s-a uscat, folosește ”Refresher”, 5-8 pufuri în fiecare pantof.

  Atenție! Nu lăsa încălțămintea la uscat lângă calorifer (sau orice sursă de căldură), în soare sau în spații închise.
  Produsele de curățare de care ai nevoie le găsești aici.

  Cam ăsta e rezultatul la care ar trebui să ajungi.
  Așteptăm să te lauzi cu adidașii tăi Kanoi!
Rezultat curatare incaltaminte

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.