Igienizare si protectie

NU spăla Încălțămintea În mașina de spălat Haine

Spălatul încălțămintei la mașină reciclează bacteriile și microbii de pe încălțăminte, pe haine. Acesta e cel mai important motiv pentru care acum NU ar trebui să îți speli încălțămintea la mașină până nu citești recomandările Kanoi.

Salut! Robert aici. 

Ieri m-a sunat mama. Mi-a zis că face curățenie generală. Vrea să spele toată încălțămintea la mașină. 

Dacă până acum i-aș fi sugerat proceduri încât să își curețe încălțămintea cu ce are prin casă, acum a fost altfel. În contextul coronavirusului trebuie să acordăm o atenție sporită igienei. 

Încălțămintea atinge asfaltul, intrând foarte ușor în contact cu mizeria, bacteriile și microbii. Când punem încălțămintea la spălat, toate bacteriile alea se plimbă prin cuvă. Cuvă în care ulterior spălăm haine. 

Spălatul la mașină NU dezinfectează nici hainele, nici încălțămintea.

La haine nu mă pricep, dar o să-ți spun ce poți face cu încălțămintea. Procedura de curățare a încălțămintei este una foarte complexă și stufoasă pentru că ține seama de:

  • originea și vechimea petelor
  • tipul și culoarea materialelor
  • tehnologia de fabricație.
curatare talpa incaltaminte kanoi

În cazul în care iei decizia să speli încălțămintea acasă ține cont de următoarele:

  1. Înainte de toate, PROTEJEAZĂ-TE. Folosește mănuși de unică folosință pentru a nu intra in contact direct cu substanțele ce îți pot arde pielea. Folosește mască de protecție pentru a nu inhala vaporii substanțelor pentru că îți afectează plămânii. Protejează-ți ochii pentru că te poți stropi.
  2. Curăță întâi manual într-o zonă puțin vizibilă. Ai grijă să observi dacă nu cumva se scurge culoarea materialelor. Dacă se scurgea vopseaua, OPREȘTE-TE pentru că vei decolora și distruge încălțămintea.
  3. Dezinfectează talpa manual cu produse pe bază de biocid. Acestea au rolul de a omorî bacteriile și microbii. Lista actualizată pe ianuarie 2020 o găsești aici.
  4. Spală doar încălțămintea în ciclul de spălare. Am auzit situații în care lumea bagă adidașii într-o față de pernă și apoi îi spală la mașină. Nu știu dacă vreodată au mai folosit fața de pernă dar oare vrei ca ceva ce a atins asfaltul să-ți atingă fața? Acest lucru e valabil la orice alt articol vestimentar.
  5. Dezinfectează cuva și mașina de spălat. Revin, nu cred că vrei ca ceva care a atins asfaltul să-ți atingă pielea, nu? Aici ai un exemplu de produs pe care îl poți folosi.

La Kanoi am luat numeroase măsuri astfel încât încălțămintea ta preferată să fie curățată în siguranță. Ce am făcut mai exact, găsești aici:  https://kanoi.ro/te-ajutam-sa-mentii-preventia-si-autoizolarea/

Vrei ca un profesionist să se ocupe de curățarea în siguranță a încălțămintei tale? Intră aici și plasează o comandă. Folosește codul KANOI20 și ai 20% reducere la orice comandă plasată până la 31 martie 2020, ora 23:59.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.